PROGRAM ZDRAVE HRANE

NUTRIGOLD

Fruktoza je vrsta prirodnog šećera kojeg možemo pronaći u voću, povrću i medu. Za razliku od klasičnog šećera, potrebna je manja količina fruktoze kako bi zasladili svoja jela.

Nutrigold fruktoza ima nizak glikemijski indeks što ju čini pogodnim zaslađivačem za dijabetičare.
Ona ne utječe na količinu glukoze u krvi stoga je pogodna i za osobe na dijeti jer pomaže u borbi protiv prekomjerne težine, a s obzirom na svoj sastav čini i prirodan izvor energije.  

Zamijenite tradicionalno korišten bijeli šećer u pripremi svojih omiljenih slastica te naručite Nutrigold fruktozu!

Sastojci:

100 % fruktoza

Napomena:

Proizvod može sadržavati gluten (iz pira zobisezamkikiriki orašaste plodove.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknut na pakiranju.

Kokosov maslac je izuzetno ukusan i odlična zamjena za maslac, vrhnje ili kremaste sirne namaze životinjskog porijekla.

Sastojci:

100 % koncentrat sušenog kokosa*.

* iz kontroliranog organskog uzgoja.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na hladnom i suhom mjestu.

Može doći do odvajanja ulja što ne utječe na kvalitetu proizvoda.

Prije konzumacije, potrebno je samo dobro promiješati.

Najbolje upotrijebiti do/ LOT broj:

Otisnuto na pakiranju.

Prehrambeno jestivo, 100% nefiltrirano ulje sikavice je nježnog okusa i mirisa te se dobiva postupkom hladnog prešanja sjemenki sikavice do 28°C. Može se koristiti kao dodatak jelima koja ne zahtijevaju termičku obradu ili samostalno kao dodatak prehrani. Također je pogodno za vanjsku primjenu, te se koristi u prirodnim kozmetičkim pripravcima.

Način upotrebe:

Preporučena dnevna doza je 2 žličice ulja (10 ml).

Pogodno je za sve vrste salata ili kao dodatak jelima od povrća, žitarica ili tijesta.

Za vanjsku primjenu nekoliko kapi umasirati na željeno područje.

Sastojci:

Ulje sjemenki sikavice dobiveno hladnim prešanjem

Napomena:

Preporučene se dnevne količine, odnosno doze ne smiju prekoračiti.

Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu.

Čuvati izvan dohvata djece. Nije prikladno za djecu mlađu od 3 godine.

Uvjeti čuvanja: 

Čuvati na suhom i hladnom. Proizvod zaštitite od izravnog sunčevog svjetla.

Rok upotrebe: 

Istaknut na pakiranju.

Zelena leća, kao i druge vrste leće pripada porodici mahunarki. Poznata je po svojoj zelenkasto- smeđoj boji i obliku malih kružića. Leća obiluje bjelančevinama, a činjenica da ih sadrži više od 25% u svom sastavu, ovu namirnicu čini savršenom zamjenom za meso. Zbog svega navedenog, lako je zaključiti zašto je neizostavna namirnica u vegetarijanskoj prehrani.

Zelena leća daje puniji okus i gustoću raznim biljnim juhama i za razliku od ostalih mahunarki, ne zahtijeva prethodno namakanje.

Način upotrebe:

Kuhati do 30 minuta, odnosno do željene teksture.

Leću možete i klijati, što je veoma jednostavno kod te mahunarke. Klice leće možete spremati u raznim jelima, u juhama ili gulašima, a možete ih jesti i u salatama i sendvičima.

Sastojci:

100% cijela zelena leća iz certificiranog organskog uzgoja

Napomena:

Može sadržavati tragove glutena, kikirikija, sezama i orašastih plodova.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknut na pakiranju.

Oljuštena zob ili zobena kaša su oljuštena zrna žitarice zobi. Cijele su i jako slične izvornom obliku zrna žitarice. Nutritivno su bogate, a kako tokom  kuhanja zadržavaju svoju teksturu, zahtjeva se dugotrajnija termička obrada.

Način upotrebe:

Kuhati u vreloj vodi dok kaša ne omekša, uobičajeno oko 30-tak minuta.

U svrhu brže pripreme, savjetuje se prethodno namočiti zob.

Sastojci:

100% oljuštena zob (lat. avena sativa) iz kontroliranog organskog uzgoja

Napomena:

Proizvod sadrži gluten.

Također može sadržavati tragove sezama, kikirikija, soje orašastih plodova.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknut na pakiranju.

Ovisno o sorti (žuta, zelena, crna), soja sadrži između 37 i 50% proteina (dva puta više nego u mesu). Sojine su bjelančevine odlične kvalitete, ali ih je, kao i ostale mahunarke, najbolje kombinirati sa žitaricama, jer se tako povećava njihova iskoristivost.

Ubraja se u najstarije kultivirane biljke u svijetu, a u istočnoj Aziji uzgajala se još prije 4000 godina. U Europu je donesena tek u 18. stoljeću.

Soja je jedna od najpopularnijih izvora bjelančevina u vegetarijanskoj i veganskoj prehrani. Visoko zastupljena namirnica čijom preradom nastaju jela kao što su tofu, tempeh, soja umak i sojino mlijeko.

Način upotrebe:

Prije kuhanja poželjno je namakati 6-8 sati. Kuhajte je oko 2 sata.

Sastojci:

100% soja (glycine max) iz certificiranog organskog uzgoja

Napomena:

Soja je potencijalni alergen.

Proizvod također može sadržavati tragove sezama, glutena, orašastih plodova kikirikija.

Uvjeti čuvanja: 

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe: 

Istaknut na pakiranju.

Spirulina je modro zelena (morska i slatkovodna) alga koja se u pravilu uzgaja na području Kine, Australije i Havaja, ali je pronalazimo u različitim dijelovima svijeta. Zapravo, ova alga se smatra jednim od najstarijih svjetskih izvora hrane. Astečki narod ju je konzumirao već u 16. stoljeću, a postoje bilješke koje govore da se spirulina koristi već tisuću godina kao prehrambeni proizvod.

Odlikuje se iznimno kvalitetnim nutritivnim sastavom. Lako je probavljiv izvor proteina, masnih kiselina i minerala. kao što je željezo. Danas također svoju primjenu nalazi u kozmetici.

Način upotrebe:

Preporučena dnevna doza je 5 grama, odnosno jedna čajna žličica. Savjetuje se početi s manjim dozama na početku kako bi se organizam prilagodio na dodatak prehrani. Dodati u sok, vodu, smoothie, žitnu kašu, jogurt ili pahuljice.

Izbjegavati miješanje s jako toplom hranom.

Sastojci:

100% prah modrozelene alge spiruline (Spirulina plantensis) iz organskog uzgoja

Napomena: 

Proizvod sadrži prirodno prisutne sulfite koji mogu izazvati alergijsku reakciju.

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Važno je pridržavati se uravnotežene, raznovrsne, zdrave prehrane i zdravog načina života te ovaj dodatak prehrani nije njihova zamjena.

Trudnice, dojilje i osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom.

Spirulina se ne preporučuje kod fenilketonurije i oštećenja bubrega.

Uvjeti čuvanja: 

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe: 

Istaknut na pakiranju.

100% čista pasta od sezama – tahini izrazitog okusa.

Sastojci:

Pržene sjemenke sezama.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja, upotrijebiti unutar mjesec dana.

Najbolje upotrijebiti do/LOT broj:

Otisnuto na pakiranju.

Uvoznik:

Katsouris Brothers Ltd, 100 Queensbury Road, Wembley, Middlesex, HAO 1QG, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Kakao maslac je izuzetno ukusan i odličan dodatak najdražim kolačima i najslađem doručku.

Sastojci:

100 % kakaov maslac (Theobroma Cacao L.).

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na hladnom i suhom mjestu.

Pretvara se u tekućinu na temperaturi iznad 35 °C.

Najbolje upotrijebiti do/ LOT broj:

Otisnuto na pakiranju.

Pšenica (Triticum) je rod jednogodišnjih biljaka iz porodice trava (Poaceae). Svakako je jedna od najvažnijih i najrasprostranjenijih kultura na svijetu te se pšeničnim kruhom hrani oko 70% stanovništa. Važan izvor bjelančevina i vlakana sa širokom primjenom u kulinarstvu.

Način upotrebe:

Cjelovita zrna pšenice najčešće se koriste u tjestenini i integralnom kruhu jer su tako najlakše probavljiva. Pšenicu prije kuhanja možete namakati (6-8 sati), a kuha se u omjeru 2:1, 50-60 minuta dok ne omekani. Odlično se slaže sa jušnim jelima.

Sastojci:

100% pšenica (lat. triticum aestivum) iz kontroliranog organskog uzgoja

Napomena:

Proizvod sadrži gluten.

Proizvod može sadržavati tragove sezama, senfa, soje, lupina, kikirikija i orašastih plodova.

Uvjeti čuvanja: 

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Slanutak je mahunasta, bjelančevinasta biljka i visokovrijedna namirnica za ljudsku prehranu. Sjeme je slično sjemenu soje ili sušenom zrnu graška, svijetlosmeđe je boje. Često je korišten u veganskoj i vegetarijanskoj kuhinji kao zamjena za meso. Nezamjenjiv je u pripremi humusa, falafela i mnogih curry-ja.

Način upotrebe:

Najčešće ima primjenu kao i ostale mahunarke. Kao varivo ili dodatak ostalom povrću za pripremanje jela.

Prije pripreme namakati, poželjno preko noći. Kuhati 60 do 90 minuta ili dok ne omekša.

Sastojci:

100% slanutak iz organskog uzgoja

Napomena:

Proizvod može sadržavati tragove glutena, kikirikija, sezama orašastih plodova.

Uvjeti čuvanja: 

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe: 

Istaknut na pakiranju.

Slatka paprika u prahu jedan je od osnovnih začina u svakoj kuhinji.  Smatra se da ju je Columbo donio u Španjolsku te da se potom postupno proširila Europom gdje je i danas neizostavan začin većini jela.
Slatka paprika u prahu dobiva se od crvenih paprika koje u usporedbi sa zelenom ili žutom sadrže najbolje nutritivne vrijednosti jer su u potpunosti sazrelile.

Nutrigold slatka paprika dobiva se od najfinijih i najzrelijih crvenih paprika pažljivim procesom mljevenja.
Paprika u prahu oplemenjuje svako jelo svojim bogatim slatkastim okusom, neodoljivim mirisom i prepoznatljivom crvenom bojom. Najčešće se dodaje u pripremi različitih gulaša,  variva ili jela s rižom.
Odično će se slagati sa drugim začinima kao što su curry, kurkuma i češnjak u prahu. Slatku papriku također je moguće koristiti u pripremi džemova i kolača, a možete ju dodati i čajevima za dodatnu punoću okusa.

Začinite svoja jela kvalitetnom bogatom aromom Nutrigold slatke paprike u prahu.

Način upotrebe:

Začinite jelo po želji.

Sastojci:

Slatka paprika (Capsicum L.) u prahu

Napomena:

Proizvod može sadržavati tragove glutena, orašastog voća, celera, goruščice, kikirikija sezama.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknut na pakiranju.

Proso je visokokvalitetna žitarica koja prirodno ne sadrži gluten, a od davnina je prepoznata po svojim odličnim nutritivnim vrijednostima.

Proso, poznat i kao “pametni ugljikohidrat”, čini bogat izvor prirodnih vlakana koja doprinose normalnoj funkciji probave, a sadrži i bjelančevine koje su jedne od najvažnijih tvari u tijelu te doprinose:

  • održavanju normalnih kostiju
  • povećanju i održavanju mišićne mase

Nutrigold 100% organsko oljušteno proso je lako probavljiva, alkalna žitarica koja sadrži nizak udio zasićenih masnih kiselina i čini visokovrijednu namirnicu za sve koji prakticiraju paleo i LCHF način prehrane.

Ugodan decentni orašasti okus Nutrigold oljuštenog prosa idealan je dodatak jutarnjim kašama, a možete ga kombinirati u slatkim i slanim jelima jer je njegova primjena uistinu raznolika.

Isprobajte Nutrigold oljušteno proso koje čini odličnu alternativu za kruh ili tjestenine jer daje tijelu potrebna vlakna i bjelančevine pružajući vam dulji osjećaj sitosti. 

Sastojci:

100 % oljušteno proso*
*Iz kontroliranog organskog uzgoja

Napomena:

Proizvod može sadržavati glutensezamkikiriki orašaste plodove.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknut na pakiranju.

Matcha prah je oblik zelenog čaja koji se koristi u Kini i Japanu već stoljećima. Njegova popularnost konturirano raste diljem svijeta. Matcha prah je napravljen tako da se cijeli listovi melju u fini prah. Koristili su ga u budističkim hramovima kako bi održali svjesnost i koncentraciju tijekom dugotrajnih meditacija.

Način upotrebe:

Preporučena dnevna doza je 3 grama, odnosno jedna čajna žličica.

Dodajte jednu čajnu žličicu matcha praha u šalicu uz žlicu hladne vode i dobro promiješajte dok se ne otopi. Tako dobivenu smjesu prelijte toplom ili hladnom vodom, sokom ili biljnim napitkom po želji.

Prah također možete dodati i u smoothieje ili koristiti kao dodatak pri kuhanju i pečenju.

Sastojci:

Mljeveni listići Matcha čaja (camelia sinensis) u prahu iz kontroliranog organskog uzgoja

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknut na pakiranju.

Ovaj organski kukuruz kokičar, koji vrlo lako može biti i zdrava grickalica, ima velika i lijepa zrna koja se prženjem pretvaraju u ukusne kokice. Dodavanjem kukuruza u prehranu, osiguravamo dodatni unos cjelovitih žitarica i vlakana.

Način upotrebe:

Pržiti poklopljeno na malo ulja po izboru. Preporučujemo koristiti kokosovo ulje koje će istovremeno aromatizirati kokice.

Nakon termičke obrade, dodajte Vaš najdraži začin ili zasladite po želji.

Sastojci:

100% kukuruz kokičar iz organskog uzgoja

Napomena:

Proizvod može sadržavati orašaste plodove, sezam, gluten i kikiriki u tragovima.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Mungo grah je delikatna mahunarka okusom slična grašku. Pripada istoj biljnoj porodici kao grašak i leća. Kako se izvrsno slaže s povrćem i žitaricama, neizostavan je u tradicionalnim azijskim jušnim jelima, a može se jesti i kao klica kada najbolje paše u sendvičima, salatama i juhama u sirovom obliku.

Način upotrebe:

Namakati preko noći, pa kuhati 30-tak minuta u vreloj vodi ili sat vremena bez prethodnog namakanja.

Sastojci:

100% mungo grah iz certificiranog ekološkog uzgoja

Napomena:

Proizvod može sadržavati tragove glutena, kikirikija, sezama orašastih plodova.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknut na pakiranju.

Muškatni oraščić je plod biljnog roda Myristica koji se kao mljeveni ili ribani začin podjednako dobro uklapa u slana i slatka jela, . U dajući im slatkasto- toplu notu. U zapadnoj kuhinji muškatni je oraščić popularan kod pripreme kolača, krekera, umaka i pirjanog voća, dok se njegov okus najčešće povezuje sa slasticama koje se pripremaju u Božično, zimsko vrijeme. Često se koristi i kod aromatiziranja sireva u pripremi fonduea. Svoju primjenu nalazi i u pripremi toplih napitaka kao što su kuhano vino ili tradicionalni američki liker eggnog.

Način upotrebe:

Koristi se kao začin i dodaje po želji. Najbolje svježe nariban netom prije upotrebe.

Sastojci:

Cijeli muškatni oraščić iz ekološkog uzgoja.

Napomena:

Proizvod može sadržavati tragove sezama, kikirikija, orašastih plodova i glutena.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknut na pakiranju.

Crvena leća, kao i druge vrste leće pripada porodici mahunarki. Poznata je po svojoj blijedo crvenoj boji i obliku malih kružića. Leća obiluje bjelančevinama, a činjenica da ih sadrži više od 25% u svom sastavu, ovu namirnicu čini savršenom zamjenom za meso. Zbog svega navedenog, lako je zaključiti zašto je neizostavna namirnica u vegetarijanskoj prehrani.

Crvena leća daje puniji okus i gustoću raznim biljnim juhama i za razliku od ostalih mahunarki, ne zahtijeva prethodno namakanje.

Način upotrebe:

Kuhati do 30 minuta, odnosno do željene teksture.

Leću možete i klijati, što je veoma jednostavno kod te mahunarke. Klice leće možete spremati u raznim jelima, u juhama ili gulašima, a možete ih jesti i u salatama i sendvičima.

Sastojci:

100% cijela crvena leća iz certificiranog organskog uzgoja

Napomena:

Može sadržavati tragove glutena, kikirikija, sezama i orašastih plodova.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknut na pakiranju.

Heljdina kaša / Oljuštena heljda je po veličini slična sjemenkama pšenice, ali posjeduju jedinstvenu trokutastu formu. Često pronalazi put do tanjura osoba osjetljivih na gluten, jer ga ne sadrži. Nutritivno bogata namirnica koja bi se trebala naći na kuhinjskoj polici u svakom kućanstvu.

Način upotrebe:

Heljdina kaša često služi kao zamjena za rižu ili se priprema kao kaša. Također služi i kao izvrstan dodatak jušnim jelima i salatama.

Kuhati 30 minuta u omjeru vode i heljde 2:1.

Sastojci:

100% organska heljdina kaša / oljuštena heljda.

Napomena: 

Može sadržavati tragove sezama, glutena, kikirikija i orašastih plodova.

Uvjeti čuvanja: 

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknut na pakiranju

Mljeveni korijander iz kontroliranog uzgoja, vrhunske arome i mirisa. Eko certifikat garantira kako ovaj začin tijekom uzgoja u polju nije bio tretiran pesticidima i gnojen mineralnim fertilizatorima, a u pripremama za fazu čuvanja nije izložen visokim temperaturama i ionizirajućem zračenju. Pogodan je za začinjavanje brojnih vrsta jela, koja oplemenjuje svojim okusom.

Način upotrebe:

Kao začin, spreman za upotrebu. Dodati po želji.

Preporuča ga se dodati pred kraj kuhanja jer dugotrajnim izlaganjem visokim temperaturama gubi svoja svojstva.

Sastojci:

Korijander u prahu iz ekološkog uzgoja

Napomena:

Može sadržavati tragove sezama, kikirikija, orašastih plodova, celera i glutena.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknut na pakiranju.

Bulgur je posebno obrađena žitarica koja je zapravo napola skuhana, a dobiva se kontroliranim procesom sušenja i drobljenja pšeničnog zrnja bez ljuske. Ono što je posebno za ovu žitaricu je njen bogat nutritivni sastav. Bulgur, iako je žitarica, čini prirodan izvor bjelančevina, a također obiluje i prehrambenim vlaknima koja doprinose poboljšanju rada probave.

Nutrigold bulgur jedna je od najhranjivijih žitarica sa niskim udjelom masnoća i kalorija. Ujedno ima vrlo nizak udio soli i zasićenih masnih kiselina, tj “ nezdravih masti”.
Bulgur karakterizira decentni orašasti okus i prepoznatljiva zlatno žućkasta boja.
Savršeno će se uklopiti brzim i svježim salatama ili kao doručak u kombinaciji sa svježim voćem i jogurtom.

Ukoliko ga usitnite bit će idealan sastojak za pripremu ukusnih slastica i kruha, a krupnije mljeven možete koristiti za kremaste domaće juhe, složence i neodoljive nadjeve.

Okusite sve čari Nutrigold bulgura, te ga iskoristite kao zdravu alternativu tjestenini ili kao vezivni sastojak umjesto riže.

Način upotrebe:

Bulgur je svestrana žitarica koju možete iskoristiti kao bazu za razna jela ili salate. Izvrsna alternativa riži. Može poslužiti i kao zajutrak, začinjen s maslinovim uljem i češnjakom ili pak bučinim uljem. Nakon ispiranja kuhati 7-10 minuta na laganoj vatri u omjeru vode i bulgura 2:1 dok bulgur ne upije svu vodu.

Sastojci:

100% durum pšenica

Napomena:

Proizvod sadrži gluten.

Može sadržavati orašaste plodove, sezam i kikiriki u tragovima.

Uvjeti čuvanja: 

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe: 

Istaknut na pakiranju.

Čili u prahu jedan je od popularnijih začina u kulinarstvu jer pruža karakterističan okus koji se prilagođava i slatkim i slanim jela.

Nutrigold čili u prahu dolazi iz ekološkog uzgoja, a sastoji se od aromatične biljke  paprike koja je zaslužna za začinske note čilija.
Pažljivim procesom sušenja i obrade same biljke dobiva se savršeno uravnotežen i prepoznatljiv okus čilija.

Njegove zemljane note savršene srednje ljutine čine odličan su začin za meso, variva, ali i druga razna jela.
Čili se najčešće upotrebljava u meksičkoj kuhinji te ga je zbog prilagodljivosti moguće svakodnevno koristiti za oplemenjivanje raznih specijaliteta i kao prirodno bojilo, a također se izvrsno slaže i s drugim začinima kao što su korijander, bosiljak i papar.

Začinite svoja jela aromatičnim notama premium organskim Nutrigold čilijem u prahu!

Način upotrebe:

Savršeno se slaže sa slatkim i slanim jelima, zbog intenzivnog okusa ga dodajemo u malim količinama. Izvrsno se slaže i s drugim začinima kao što su korijandar, bosiljak i papar.

Sastojci:

100% organski čili u prahu.

Napomena:

Može sadržavati tragove sezama, soje i orašastih plodova.

Uvjeti čuvanja: 

Čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Crna riža je divlja, odnosno nerafinirana (prerađena), te je kao takva najbolja među tom vrstom namirnica. Karakterističnu tamno ljubičastu boju dobiva od pigmenata.  Zahvaljujući blagom, orašastom okusu, čvrstoj teksturi i mnogim nutritivnim blagodatima, može se pronaći u mnogim krajevima i kuhinjama svijeta.

Način upotrebe:

Prije kuhanja temeljito isprati tekućom vodom. Kuha se u kipućoj, posoljenoj vodi 35 minuta. Omjer između količine riže i vode trebao bi biti najmanje 1:2.

Sastojci:

100% organska crna riža.

Napomena: 

Proizvod može sadržavati tragove kikirikija, glutena, sezama i orašastih plodova.

Uvjeti čuvanja: 

Čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Azuki grah ( aduki ili adzuki grah) je mahunarka koja dolazi s Istoka gdje je vrlo popularan, osobito u Kini i Japanu.

Karakterizira ga tamno crvena boja s prepoznatljivom bijelom linijom na opni, te je slađeg okusa od većine mahunarki. Njegova stabljika je niskog rasta te osim ploda tamnocrvene boje, postoje još crni i bijeli.

Nutrigold azuki grah bogat je izvor bjelančevina i danas se najčešće upotrebljava u makrobiotičkoj kuhinji. U azijskoj kulturi većinom se kuha sa šećerom čime se dobije slatkasta crvena pasta koja se koristi za punjenje raznih slanih jela i azijskih slastica.

Intenzivnog je i slatkastog okusa i može se kombinirati kao dodatak juhama, čilijima, jelima od riže, salatama i kao desert sa grožđicama i žitnim sladom. Odličan je izbor za kuhanje zbog brzine, jednostavnosti i multifunkcionalnosti.

Također ga se može prokuhati, pustiti da proklija ili ga samljeti u brašno za pečenje. Preporučamo da ga kuhate sa kombu algama da bi se poboljšala probavljivost.

Upute za upotrebu:

Kao i većinu mahunarki, potrebno ga je namočiti 8 do 10 sati prije kuhanja.

Kuhati od 45 minuta do 1 sat. Odličan u kombinaciji s rižom i drugim žitaricama. Koristi se za variva, salate i slastice. Zbog svojeg slatkastog okusa može se koristiti i za pripremu džemova.

Sastojci:

100% Azuki grah iz certificiranog organskog uzgoja

Napomena:

Može sadržavati tragove glutena, orašastih plodova i sezama.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknut na pakiranju.

Brašno od slanutka ili besan smatra se nutritivno vrlo bogatim brašno, a to su prepoznali u Indiji gdje je već dugi niz godina jedna od najpopularnijih namirnica za izradu pekarskih proizvoda.

Nutrigold brašno od slanutka dobiva se finim mljevenjem mahunarke slanutka. Ovo brašno jedno je od omiljenih u vegetarijanskoj i veganskoj kuhinji budući da se u smjesi sa vodom može koristiti kao izvrsna zamjena za jaja.

Nutrigold brašno od slanutka postat će broj 1 brašno u Vašoj kuhinji jer :

  • sadrži samo prirodno prisutne šećere
  • ima nizak udio masti
  • ne sadrži GMO
  • je bogat izvor vlakana

Zbog izvrsnih nutritivnih vrijednosti, Nutrigold brašno od slanutka odličan je dodatak zdravom načinu prehrane. Njegov bogat udio vlakana pozitivno će utjecati na osjećaje žudnje za hranom jer doprinosi duljem osjećaju sitost.
Izvrsno se nadopunjava s ostalim standardnim brašnima, a u manjim količinama koristi se i kao zgušnjivač u umacima i juhama.

Naručite brašno od slanutka i napravite svoj omiljeni kruh ili jedno od najpoznatijih jela od slanutka, neodoljivi falafel.

Način upotrebe:

Odlično za miješanje s drugim vrstama brašna, kao dodatak jušnim jelima ili pri paniranju.

Također može služiti u pripremi kruha.

Sastojci:

100% brašno od slanutka

Napomena:

Može sadržavati kikiriki, gluten, orašaste plodove i sezam u tragovima.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknut na pakiranju.

Ono što Bučino ulje razlikuje od suncokretovog su izvrsne nutritivne vrijednosti, kvalitetna proizvodnja i besprijekoran okus.

Bučino ulje prepoznatljive je tamne boje i bogatog orašastog okusa s decentnim aromama karamele, a najčešće se koristi kao dodatak salatama ili raznim tjesteninama kojima manjka dodatne arome.

Nutrigold bučino ulje dobiva se postupkom hladnog prešanja pažljivo odabranih bučinih sjemenki. Takav proces hladnog prešanja je zaslužan da ulje zadrži sve bitne nutrijente, čak i one termolabilne što naposljetku rezultira visokom kvalitetom samog ulja.

Bučino ulje čini bogat izvor nezasićenih masnih kiselina koje doprinose održavanju normalne razine kolesterola u krvi.
Jednostruke nezasićene masne kiseline doprinose zdravlju srca i mozga i pravilnijem razvoju dok višestruko nezasićene masne kiseline zapravo podrazumijevaju omega 3 i 6 masne kiseline koje naše tijelo ne može samostalno proizvesti stoga ih moramo unositi putem prehrane.

Kako bi iskoristili sve blagodati i hranjive tvari ovog ulja, prelijte ga preko ukusne, svježe salate i uživajte u orašastom okusu oplemenjenom decentnim notama neodoljive karamele.

Način upotrebe: 

Dnevno se može konzumirati i više od jedne žlice ulja, samo ili pomiješano s drugim uljima kao dodatak jelima. Najčešće se koristi kao preljev za salatu.

Sastojci: 

100% organsko bučino ulje

Uvjeti čuvanja: 

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Nakon otvaranja držati u hladnjaku.

Rok upotrebe: 

Istaknut na pakiranju.

Sitno mljevene zobene pahuljice su organske i gotovo neprerađene pahuljice cjelovitog zrna. Brz su, hranjiv i zasitan obrok koji možete jesti ujutro za energiju tijekom cijelog dana. Nastaju procesom parenja i omekšavanja zobi između valjaka, nakon čega se suše. Nutritivno su jako slične zrnju zobi, ali se puno brže pripremaju. Bez glutena su, te se posebna pažnja pridaje da zob ne dolazi u kontakt sa glutenom niti u jednoj fazi proizvodnje.

Način upotrebe:

Najčešće se pripremaju u obliku kaše iako od njih možete pripremiti različita slana i slatka jela ili ih kombinirati s drugim namirnicama. Često se koriste kao dodatak pudingu, juhama, mueslima, popečcima, kolačima i keksima. Od zobenih pahuljica možete napraviti zobene pločice, dodati ih kolačima, keksima ili ih pomiješati s biljnim napitkom ili ih jesti same. Njihov blag okus odlično se uklapa uz sušeno i svježe voće.

Sastojci:

Sitne zobene pahuljice iz organskog uzgoja

Uvjeti čuvanja: 

Čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Rok upotrebe: 

Istaknut na pakiranju.

Rižin griz, kao i sama riža ne sadrži gluten i zbog toga je prigodan za one koji su osjetljivi na gluten ili ga jednostavno žele izbjeći u svojoj prehrani. Postupak dobivanja rižinog griza jest takav da se riža najprije skuha, zatim se posuši te se cijelo zrno potom melje u krupicu. Odličan je izbor ugljikohidrata, te je kao takav idealan izbor u obroku nakon fizičke aktivnosti, a s obzirom na to da je lako probavljiv može ga se konzumirati i nedugo prije fizičke aktivnosti jer ne opterećuje želudac. Griz je jedna od namirnica koje se može naći u skoro svakom kućanstvu, a svoju je popularnost stekao zbog doista jednostavne i brze pripreme te mogućnosti da ga se koristi i u slanim i u slatkim kombinacijama.

Način upotrebe:

Griz se može koristiti u pripremi brojnih slastica i krema. Tradicionalno se kuha se na mlijeku ili vodi konstantno miješajući dok griz ne upije tekućinu i postane kaša. Začinite i uživajte uz dodatke po želji. Kombinacije su beskrajne.

Idealan je za izradu tijesta, gdje preuzima ulogu brašna ili kao zgušnjivač.

Sastojci:

100% rižin griz

Napomena:

Može sadržavati tragove soje, glutena, sezama, kikirikija i orašastih plodova.

Uvjeti čuvanja: 

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe: 

Istaknut na pakiranju.

Badem (Prunus amygdalus) poznat i kao bajam ili mendula, drvenasta je biljka iz porodice ružovki s jestivom jezgrom ploda koja potječe s Bliskog Istoka.
Od davnina je poznat u zemljama Sredozemlja od kuda je došao do Kalifornije koja je u posljednje vrijeme najpoznatija po proizvodnji badema. Iznimno su popularni zbog svojih hranjivih nutritivnih vrijednosti i jednostavnosti konzumacije.

Zašto i Vi trebate grickati Nutrigold bademe?

Nutrigold bademi imaju više proteina nego ostali orašasti plodovi što ih čini savršenim međuobrokom kako bi izbjegli nepotrebnu glad između glavnih obroka.

Izvrstan su izbor za sve koji žele zdravi snack jer osim što nam mogu biti zdrava grickalica, pružaju i bogat nutritivni sastav jer:

  • prirodan su izvor bjelančevina i minerala
  • sadrže kalcij koji doprinosi normalnoj funkciji probavnih enzima i prijenosu živčanih impulsa
  • sadrže magnezij koji pomaže normalnom funkcioniranju živčanog sustava i normalnoj funkciji mišića
  • izazivaju dulji osjećaj sitosti
  • sadrže i željezo koje smanjuje osjećaj umora i iscrpljenosti

Mogu se jesti sirovi i nasjeckani kao dodatak jelima i salatama, a neizbježan su sastojak u pripremi ukusnih slastica i kolača.
Pogodni su za vegane, vegetarijance i oboljele od celijakije te ne sadrže laktozu.

Način upotrebe:

Osim kao zdrave grickalice jezgre badema su neizostavne u pripremi slastica i kolača, možemo ih dodati žitnim kašama i mueslima, a nasjeckani su vrlo ukusni i kao dodatak slanim jelima i salatama.

Sastojci:

100% jezgra badema

Napomena:

Unatoč pažljivoj obradi u proizvodnom procesu mogući su ostaci koštica.

Također može sadržavati tragove glutena, orašastog voća, kikirikija i sezama.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknut na pakiranju.

Porijeklo: SAD

Brašno od badema popularno je u bezglutenskim jelima kao zamjena za tradicionalno korišteno brašno jer bademi prirodno ne sadrže gluten. Bademi ujedno čine jedne od najvrijednih i najpopularnijih orašastih plodova.

Zašto odabrati Nutrigold brašno od badema?

Za Nutrigold krupnije mljeveno brašno od badema koriste se samo najbolji neoljušteni bademi provjerene kvalitete koji će i nakon mljevenja zadržati bogatstvo svojih nutritivnih vrijednosti. Nutrigold bademi čine bogat izvor vlakana, a ujedno sadrže i:

  • bjelančevine koje doprinose održavanju mišićne mase i normalnih kostiju
  • nizak udio šećera
  • vrlo nizak udio soli
  • nizak udio ugljikohidrata

Nutrigold 100%  brašno od badema bit će vaš vjerni saveznik u pečenju zdravih i ukusnih jela. Pogodno je za one koji prakticiraju LCHF prehranu, ali i sve druge koji žele probati nešto novo u svojoj kuhinji i obogatiti jela aromatičnim svojstvima ovog brašna.

Krupnije mljeveno bademovo brašno pečenim jelima daje bogatu orašastu aromu i potrebnu vlažnost. Odličan je vezivni sastojak za sočne muffine, ukusne tortilje ili kako bi iznenadili vaše bližnje zdravijom verzijom svima omiljenih palačinki.

Promijenite način na koji ste do sada pekli i zamijenite svoje uobičajeno bijelo brašno toplim orašastim aromama Nutrigold bademovog brašna koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima.

Način upotrebe:

Zbog svoje teksture može poslužiti kao zamjena za krušne mrvice pri paniranju ribe i mesa ili kao dodatak povrću i varivu.

Oplemenjuje jela kao što su kolači, muffini, kruh ili peciva kojima se dodaje.

Sastojci:

100% krupnije mljeveno bademovo brašno

Napomena:

Može sadržavati tragove glutena i sezama.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknuto na pakiranju.

Porijeklo: Španjolska

Crvena riža iz certificiranog organskog uzgoja specifična je zbog svoje crvenkasto-smeđe boje. Sadrži više vlakana od bijele riže, te je izvor vitamina i minerala. Zbog svoje boje i okusa, često se kombinira s drugim vrstama riže kako bi se dobio vizualno primamljiv i nutritivan obrok.

Način upotrebe:

Prije kuhanja temeljito isprati pod mlazom vode. Kuha se u kipućoj, posoljenoj vodi 30-40 minuta. Omjer između količine riže i vode trebao bi biti najmanje 1:2.

Crvena riža je odličan prilog mesnim jelima i jelima s povrćem.

Sastojci:

100% organska crvena riža iz organskog uzgoja

Napomena: 

Proizvod može sadržavati tragove kikirikija, glutena, sezama i orašastih plodova.

Uvjeti čuvanja: 

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe: 

Istaknut na pakiranju.

Indijski oraščić, poznat i pod nazivom „cashew“ je plod tropsko zimzelenog drva čiji su osnovni plodovi indijski orasi i jabuke. Cijenjeni su zbog karakterističnog slatkasto- kremastog okusa i mekane teksture.

Nutriogold organski indijski oraščići uzgajaju se bez upotrebe kemijskih pesticida i mineralnih gnojiva.

Način upotrebe:

Primjena indijskih oraščića je vrlo široka. Mogu se jesti samostalno kao međuobrok, te kao dodatak raznim jelima kao što su salate, rižota i granole. Prerađevine kao što su maslac, sir i napitak od indijskih oraščića također su vrlo popularne.

Kao što je i slučaj kod ostalih orašida, lagano tostiranje prije konzumacije dodatno naglašava njihov okus.

Sastojci:

100% indijski oraščići iz certificiranog organskog uzgoja

Napomena:

Sadrži indijski oraščić koji je potencijalni alergen.

Može sadržavati tragove glutena, sezama i drugih orašastih plodova.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na hladnom, tamnom i suhom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknut na pakiranju.

Porijeklo: Vijetnam

Hrskavi kikiriki maslac je 100% čisti i prirodni kikiriki maslac napravljen isključivo od kikirikija. Bez palminog ulja, soli i dodanog šećera. Osvojit će vas svojim izvrsnim okusom kao i time što je prirodni izvor ugljikohidrata, proteina i zdravih masti. Izrađen je od visokokvalitetnih kikirikija bez korištenja dodatnih kemikalija i aditiva. To je zdrav i prirodan proizvod koji predstavlja odličan izbor za svakoga tko treba povećati svoju dnevnu dozu zdrave masti. Osim toga, ovaj ukusni kikiriki maslac ima blag okus i hrskavu teksturu zbog sitnih komadića organskog kikirikija koji se topi u ustima!

Način upotrebe:

Koristi se kao namaz na omiljenom kruhu ili krekerima, u pripremi raznih slastica ,te kao dodatak jelima u Azijskoj kuhinji.

Sastojci:

100% kikiriki maslac iz certificiranog organskog uzgoja

Napomena: 

Proizvod nije namijenjen ljudima koji imaju alergiju na kikiriki ili ostale orašaste plodove!

Sadrži kikiriki.

Može sadržavati i druge orašaste plodove u tragovima.

Uvjeti čuvanja: 

Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknut na pakiranju.

Porijeklo: Nizozemska

Sušene brusnice su jedna od najpoznatijih i najčešćih asocijacija na termin ”superhrana”. Odlikuju se izvrsnim nutritivnim sastavom. Grmolika je biljka s crvenim trpkim plodovima, još se nazivaju i ”bobice skočice” jer odskakuju kada su zrele. Porijeklom je iz Sjeverne Amerike, gdje su je domoroci od davnina koristili kao hranu, lijek i u religijske svrhe. Odličnog su okusa, te ih nije problem uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Način upotrebe:

Sušene brusnice tradicionalno se koriste u pripremi shakeova, muslija i žitnih kaša. Također, od sušenih brusnica možete napraviti džem, sirup, pekmez ili umak. Odlično se uklapaju u jela s mesom, upravo zbog svog blago kiselkastog okusa. Neizostavne su kao dodatak slasticama (palačinkama, kolačima, pitama itd.) Vrlo su popularne u obliku sokova i čajeva.

Sastojci:

Sušene brusnice (Vaccinium macrocarpon)*, šećer od šećerne trske*, suncokretovo ulje*

*organski uzgoj

Napomena: 

Proizvod može sadržavati tragove kikirikija, sezama, orašastih plodova glutena.

Uvjeti čuvanja: 

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe: 

Istaknut na pakiranju.

Porijeklo: Čile

Mekinje spelte mogu da se koriste u pripremi hleba, peciva, kolača, sosova, supa. Mogu da se mešaju sa pahuljicama, dodaju mleku ili jogurtu, vodi i voćnim napicima. Ne sadrže konzervanse, veštačke boje i aditive.

Mekinje spelte se dobijaju od sveže samlevene spelte. Za razliku od od ostalih vrsta pšenice, spelta raste zajedno sa ljuskom i tako sazreva. Mekinje spelte dobijaju se prilikom mlevenja zrna spelte. Sadrže veliki procenat biljnih vlakana iz spoljašnjeg dela zrna spelte, ugljene hidrate, nezasićene masne kiseline, natrijum, vitamine itd. Imaju intenzivan ukus koji podseća na orašaste plodove.

Psyllium


Psyllium  je oblik vlakana napravljen od ljuske jednogodišnje biljke (Plantago psyllium) poznat po svojim laksativnim i prebiotičkim svojstvima. Može promicati redovito pražnjenje crijeva uslijed upijanja vode u crijeva i olakšavanja crijeva bez povećanja nadutosti. Ovaj proizvod bez glutena neutralnog okusa naći će svoj put u raznim receptima povećavajući njihov sadržaj vlakana.

Preporučeno korištenje: Preporučeni dnevni unos je 5 grama.

Pomiješajte ljuske psylliuma s jogurtom, vodom ili sokom i odmah konzumirajte. U kontaktu s tekućinom, psilij će se proširiti i nabubriti, stoga je poželjno popiti dodatnu čašu vode ili bilo koje tekućine odmah nakon i povećati unos tekućine tijekom dana.

Sastojci: 100% ljuske psylliuma

Upozorenje: Proizvod može sadržavati tragove  kikirikija, glutena, sezama  i  orašastih plodova .

Upute za pohranu:  Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

Eritritol


Eritritol  je šećerni alkohol, koristi se kao dodatak hrani i zamjena za šećer koji se dobiva fermentacijom kukuruznog šećera. U tankom se crijevu potpuno razgrađuje, stoga je lako probavljiv.

U malim količinama nalazi se u prirodi, posebno u voću, povrću i hrani pripremljenoj fermentacijom, na primjer u siru, vinu, umaku od soje.

Eritritol sadrži 60 do 80% slatkoće šećera, gotovo ne sadrži kalorije, ne podiže razinu šećera u krvi ili inzulina.

Idealno za pripremu kolača i poslastica s manje kalorija. Ne može se koristiti u kruhu s kvascem i ne može se karamelizirati.

Preporučeno korištenje: Gram po kilogramu odrasle osobe preporučuje se dnevni unos. Ne smije se prekoračiti preporučena dnevna doza.

Sastojci: 100% Eritritol – šećerni alkohol

Upozorenje: Preporuča se postupak prilagodbe od 2 do 3 tjedna. Može izazvati proljev kod netolerantnih osoba i djece.

Shea maslac


Shea maslac je mast koja se ekstrahira iz oraha shea drveta. Dolazi iz zapadne Afrike gdje se koristi kao zaštita od vjetra i sunca. Bogat izvor vitamina A, E i F koji su korisni za održavanje kože vlažnom, mekom i u ravnoteži. Hranjiva za suhu kožu, pa je ne treba zanemariti u zimskom razdoblju kada koža može postati suha i oštećena.

Uzimajući u obzir sve blagodati i hranjivu vrijednost, shea maslac (Butyrospermum parkii) bez sumnje je jedan od najvažnijih proizvoda za njegu kože.

Preporučeno korištenje: Nanesite lokalno na kožu i nježno trljajte.

Sastojci: 100% organski shea maslac

Upozorenje: Trudnice i dojilje trebaju se prije upotrebe posavjetovati sa zdravstvenim radnikom.

Upute za pohranu: Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu. Jednom otvoreno držite u hladnjaku.

Suncokret


Suncokret (lat. Helianthus annuus) je biljka poznata po svom vedrom izgledu. Porijeklo vuče iz Amerike gdje su ga stare Maje štovale kao simbol svjetlosti i plodnosti. Ističe se po svojim atributima kao što su visina biljke, veličina cvjetova i količina sjemenki u pojedinom cvijetu koji može sadržavati i do dvije tisuće sjemenki.

Zanimljiva je činjenica da su nakon černobilske katastrofe, u Ukrajini zasađena polja suncokreta jer se pokazalo da može izvući do 90% radioaktivnih tvari iz tla. Znanstveno je dokazano da njegova sposobnost izvlačenja štetnih tvari pruža dobrobiti.

Još informacija i recepata sa sjemenkama suncokreta potražite u našem zdravom kutku!

Chia sjemenke


Chia sjemenke (Salvia hispanica) su male, ovalne sjemenke impresivnih nutritivnih vrijednosti.

Prirodno ne sadrže gluten, a konzumirati ih mogu i djeca.  Karakteristična je njihova sposobnost stvaranja gela pri uranjanju u tekućinu. Zbog svega navedenog, chia sjemenke s razlogom pripadaju skupini supernamirnica, odnosno superhrane.

Kokosovo ulje bez mirisa


Kokosovo ulje bez mirisa dobiva se iz kokosovog oraha, čije se meso suši i prerađuje sve dok ne dođe do čistog, visoko kvalitetnog kokosovog ulja.

Smatra se jednim od najzdravijih ulja te ima kozmetičku i prehrambenu primjenu. Ulje je u krutom stanju te pri temperaturama višim od 25°C prelazi u tekuće stanje.

Neke od važnih značajki ovog ulja su da je bez mirisa, prirodno i bez glutena, pogodno za vegane i vegetarijance.

Posebnost su i zasićene masne kiseline, kojih je u ovom ulju ima oko 80 grama na 100 grama proizvoda.

Zbog izrazito stabilne molekularne strukture organsko kokosovo ulje bez mirisa se može višestruko zagrijavati bez da se njegova kvaliteta mijenja. To je ujedno i najveća prednost ovog ulja, može se ponovno koristiti (nakon procjeđivanja).

Organski napitak od zobi


Organski napitak od zobi je odličan izbor ako tražite zdraviju i slasnu alternativu mlijeku. Veganski napitak na biljnoj bazi, prirodno bez laktoze i mliječnog proteina. Ovaj napitak napravljen je od cjelovitog zrna zobi iz organskog uzgoja. Može se konzumirati samostalno ili uz dodatak voća u žitaricama, ali također i u kuhanju i pečenju. Uživajte u čistom i prirodnom okusu ovog zobenog napitka!

Kajenski papar prah 200g Nutrigold


Kajenski papar dobio je ime po gradu Cayenne koji se nalazi u Francuskoj Gvajani, bog pretpostavke da od tamo potječe. Stoljećima se koristio kao začin, ali i lijek. Začin u obliku praha se dobiva usitnjavanjem kajenske papričice. Zreli plodovi poprimaju žarko crvenu boju. Po Scovillovoj skali pripadaju kategoriji umjereno ljutih papiričica.

Način upotrebe: Koristiti kao začin. Dodati po želji.Daje izrazitu boju jelima kojima se dodaje

Đumbir u prahu 200g Nutrigold


Izvrstan dodatak slatkim i slanim jelima

Đumbir (lat. Zingiber officinale) je gomoljasta biljka koja pripada porodici ljiljana. Naziv mu potječe od sanskrtske riječi „sihgabera“ što znači rožnat.

Popularan je u kuhinjama diljem svijeta zbog osebujnog ljutkastog okusa. Najčešće se koristi u pripravljanju raznih napitaka, čajeva, kompota, sokova od voća i povrća, smoothija ili limunade. Također se može dodavati kod pripreme jela u woku, u razna slana ili slatka jela, marinade i juhe. Dobro se kombinira sa svježim povrćem, muffinima te kolačima sa suhim voćem.

U zimskom periodu vrlo je popularan napitak s đumbirom, limunom i medom kada je potrebno ugrijati organizam.

Također se može dodavati kod pripreme jela u woku, u razna slana i slatka jela te marinade. Dobro se kombinira sa svježim povrćem te kolačima sa suhim voćem. Kao začin se koristi stoljećima, spominje se u Konfucijevim spisima, kineskim i indijski tekstovima i među ključnim je biljkama u ayurvedskoj medicini.

Zbog intenzivnog okusa i mirisa dovoljno je samo pola žličice kao dodatak

Kurkuma u prahu 200g Nutrigold


Kurkuma (Curcuma longa), tumerik ili indijski šafran je dobro poznata vrsta iz porodice đumbirovki. Karakteristične je žuto narančaste boje, a okusom koji je ugodan, blago pikantan, malčice gorak, trpki, sličan mješavini đumbira i naranče obogaćuje mnoga jela, naročito ona južnoazijskog podnevlja.

Osim kao začin i dodatak prehrani, kroz povijest se koristila i kao boja za tkanine. U današnje vrijeme se koristi kao prirodno bojilo prehrambenih proizvoda te je kurkumin koji daje žutu boju naveden pod šifrom E100.

Uz to, kurkuma je i jedan od glavnih sastojaka Curry praha.

  • Kurkuma u prahuse koristi u kulinarstvu te osim glavne uloge u indijskoj kuhinji pojavljuje se i u ostalim kuhinjama južne Azije, Afrike, Australije… Često se koristi za začinjavanje i bojanje salatnih preljeva, pri izradi umaka za povrće i meso, u juhama i rižotima, i ostalim slatkim i slanim jelima.
  • Kurkuma se konzumira i u čaju te napitcima poput zlatnog mlijeka, može se dodati u smoothije, deserte, cijeđeno voće. U termički obrađivana jela kurkumu je potrebno dodati pred kraj kuhanja da se sačuvaju njena nutritivna svojstva.

Sastojci: 100% kurkuma u prahu

Hummus - Organski 260g Nutrigold


Hummus je tradicionalni namaz koji vuče korijene s Bliskog Istoka i Mediterana, no danas je popularan u cijelom svijetu. Uz falafel, najpoznatije je jelo od slanutka. Krasi ga reputacija bogatog ukusa, hranjivosti i niske kalorijske vrijednosti.

Način upotrebe:

Preporučuje se koristiti kao namaz na kruhu i u sendvičima, u kombinaciji s svježim povrćem, voćem ili kao preljev za salatu.

Sastojci:

Kuhani slanutak* 48%, suncokretovo ulje*, voda, tahini* 2% (pasta od sezama), ekstra djevičansko maslinovo ulje*, sok od limuna* (koncentrat), sol, češnjak*, bijeli papar*, kumin*

*Iz certificiranog organskog uzgoja

Napomena:

Proizvod sadrži sezam.

Može sadržavati tragove glutena, kikirikija, soje i ostalih orašastih plodova.

Veganski namaz "Senf & Rukola za smazati" - Organski 135g Nutrigold


Veganski namaz na bazi biljnih proizvoda može poslužiti kao savršeni zdravi međuobrok ili jednostavno kao umak za glavni obrok.

Sastojci:

  • sjemenke suncokreta* (35%)
  • voda
  • suncokretovo ulje*
  • rukola* (10%)
  • sjemenke gorušice*
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje*
  • sok od limuna*
  • jabučni ocat*
  • sol
  • luk*
  • papar*

*Iz certificiranog organskog uzgoja. 

ORGANSKA BEZGLUTENSKA MJEŠAVINA ZA FALAFEL 160g


Sastojci: Slanutak *, brašno od slanutka *, morska sol, kumin *, peršin *, češjnak u prahu *, korijandar *, bijeli papar *.

*Ekološka poljoprivreda.

Pahuljice od quinoe


Pahuljice od quinoe, certificirano organske, kao odličan izvor za zdravi početak dana.

Sastojci:

100% pahuljice od quinoe*

*Ekološki uzgoj

Mogu sadržavati tragove sezama, orašastih plodova i gluten

Naribani listići kokosa


 Naribani listići kokosa ( krupno kokosovo brašno )su ukusni, mirisni i neodoljivi te su neizostavni u pripremi slastica – pogotovo onih blagdanskih. Idealan je za izradu raznih vrsta kolača, pudinga i slastica.

Sastojci: 100% naribani listići kokosa iz certificiranog ekološkog uzgoja

Omega 3-6-9 ulje


Omega 3-6-9 ulje je kombinacija masnih kiselina koje su jako važne za naš organizam.

Sastojci: ulje uljane repice* ( 47% ), suncokretovo ulje* ( 33% ), laneno ulje* ( 17% ), ulje noćurka* ( 3% ), vitamin E ( mješavina tokoferola – 0,035% )*Ekološki uzgoj

Upute za upotrebu: Dnevno se može konzumirati i više od jedne žlice ulja, samo ili kao dodatak jelima.

Cejlonski cimet


Cejlonski cimet je aromatični začin koji se koristi u mnogim svjetskim kuhinjama, a naročito je poznat u ayurvedi. Dobiva se iz kore zimzelenog drveta cimetovca (Cinnamomum verum) i to guljenjem, sušenjem i mljevenjem unutarnjeg sloja kora mladih grana.

Ukusan i prepoznatljiv Nutrigold organski cejlonski cimet u prahu dobiven je mljevenjem sirovine koja je uzgojena bez korištenja pesticida i kemikalija kojima se obično tretira tlo kako bi se smanjio broj nametnika i povećali prinosi, te ne sadrži pridodane aditive.

Način upotrebe: Preporuka je konzumirati jednu do dvije žličice dnevno.

Organski cejlonski cimet u prahu upotpunjuje blagdanske i sve ostale deserte kao što su pite i štrudle, kolači, biskviti, voćne salate i kompoti. Dodavanjem cejlonskog cimeta u žitne kaše ili mueslije dobivate mirisan i ukusan doručak, a izvrstan je u napitcima poput kave, čaja, likera i vrućeg kakaa.

Sastojci: 100% organski cejlonski cimet u prahu

Napomena: Može sadržavati tragove glutena, soje, sezama i orašastih plodova.

Kakao prah-organski 250 gr


Kakaovac (Theobroma cacao) je malo zimzeleno stablo iz porodice Sterculiaceae, koje raste u tropskim šumama i tropskim regijama Amerike. Plod (sjeme) kakaovca koristi se za proizvodnju kakao praha, kakao maslaca, čokolade i čokoladnog likera.

Ljudi od davnina uveliko cijene kakao, i to sa dobrim razlogom!

Dodajte kakao prah hladnim i toplim napitcima, kašama, muslijima i slasticama.

Ulje maslaca u spreju


Ulje maslaca u spreju je sjajan način da dodate ukusan okus i miris maslaca bez dodavanja maslaca ili margarina. Koristite ga za pečenje, prženje i grickalice, tresti na palačinke ili kokice i uživati u maslinovom ukusu bez kalorija.

Ulje maslaca u spreju i njegove prednosti:

  • ne sadrži gotovo nikakve masti, kalorije ni kolesterol u preporučenoj dozi serviranja* (* doza serviranja je 1/4 sekunde raspršivanja ili 0,25g te ista sadrži 2 kalorije )
  • ne sadrži gluten ni laktozu
  • pogodan je za sve površine i ne lijepi se
  • pogodan je u hladnoj hrani, ali i za pečenje, kuhanje i grilanje
  • pogodan je za vegane i vegetarijance

MASLINOVO ULJE u spreju


Maslinovo ulje u spreju ne sadrži gotovo nikakve masti, kalorije ni kolesterol u preporučenoj dozi serviranja. 100% je vegansko, bez glutena i laktoze i zato je pogodan i za ljude s različitim intolerancijama na hranu. Možete ga koristiti za hladnu hranu odnosno u salatama, dresinzima, namazima i umacima, ali i za raznu pečenu hranu. Štoviše, ne lijepi se i odgovara svim površinama.

CEJLONSKI CIMET ORGANSKI 40 gr


Cejlonski cimet je aromatični začin koji se koristi u mnogim svjetskim kuhinjama a naročito je poznat u ayurvedi. Dobiva se iz kore zimzelenog drveta cimetovca (Cinnamomum verum) i to guljenjem i sušenjem unutrašnjeg sloja kora mladih grana.

  • Organski cejlonski cimet u prahu upotpunjuje praznične i sve ostale deserte kao što su pite i štrudle, kolači, biskviti, voćne salate i kompoti. Dodavanjem cejlonskog cimeta u žitne kaše ili mueslije dobivate mirisan i ukusan doručak, a izvrstan je u napitcima poput kafe, čaja, likera i vrućeg kakaa.
  • Diljem svijeta je cimet među omiljenim začinima: u Meksiku se koristi u pripremi čokolade, na Bliskom istoku dodaje se čak u slana jela, a u Sjedinjenim Američkim Državama njime se obogaćuje okus proizvoda od žitarica; hljeba, peciva i dvopeka.

Pirov kreker 100 g


Pirovi  krekeri su  jednostavan i brz obrok, a zbog svoje jednostavne pripreme nude obilje ideja za pripremu obroka.

S pirovim krekerima možete napraviti ukusne sendviče ili slatki desert.

Pirovo brašno bijelo 1000 gr

Pirovo integralno 1000 gr

ZACIN BEZ SOLI

Začin bez soli 500 gr

Kokosovo ulje u spreju

Šećer kokosovog cvijeta 500 gr

Brašno od Kestena 350 gr

PROGRAM ZDRAVE HRANE

Zdrava hrana- zdravi Vi


Pravilna prehrana jedan je od najvažnijih čimbenika i preduvjet za normalno funkcionisanje organizma. Ona utiče na naš rast i razvoj , fizičku i radnu sposobnost, obrambene mehanizme organizma i intelektualne funkcije.

Svaki čovjek može da napravi korisne promjene da bi poprаvio svoje zdrаvlje. Pravilnom ishranom pomoći ćete Vašem organizmu da lakše i brže radi, a tako ćete se osjećati bolje, imat ćete više energije i bit ćete produktivniji, a na taj način ulažete u budućnost.

Zdrаvа ishrаnа – Ishrаnа koja je siromаšnа zаsićenim mаstimа i holesterolom, а bogаtа žitаricаmа, voćem i povrćem, povoljnа je zа cijeli organizam, srce i cirkulаciju, debelo crijevo i kosti; smаnjuje rizik od bolesti srcа, rаkа debelog crijevа i osteoporoze.

Pravilnom ishranom, unoseći u organizam dovoljno hranljivih materija, jačate Vaš imunološki sistem, žene regulišu menstrualni ciklus, pa je i time smanjena mogućnost da se dovedete do iscrpljenosti. Konačno, nećete biti razdražljivi, imaćete dovoljno energije i bolji seksualni život! Bićete sretni! Zdrava hrana- zdravi Vi.

Vaš Gabbiano company