PROGRAM ZDRAVE HRANE

Kakao prah-organski 250 gr


Kakaovac (Theobroma cacao) je malo zimzeleno stablo iz porodice Sterculiaceae, koje raste u tropskim šumama i tropskim regijama Amerike. Plod (sjeme) kakaovca koristi se za proizvodnju kakao praha, kakao maslaca, čokolade i čokoladnog likera.

Ljudi od davnina uveliko cijene kakao, i to sa dobrim razlogom!

Dodajte kakao prah hladnim i toplim napitcima, kašama, muslijima i slasticama.

Ulje maslaca u spreju


Ulje maslaca u spreju je sjajan način da dodate ukusan okus i miris maslaca bez dodavanja maslaca ili margarina. Koristite ga za pečenje, prženje i grickalice, tresti na palačinke ili kokice i uživati u maslinovom ukusu bez kalorija.

Ulje maslaca u spreju i njegove prednosti:

  • ne sadrži gotovo nikakve masti, kalorije ni kolesterol u preporučenoj dozi serviranja* (* doza serviranja je 1/4 sekunde raspršivanja ili 0,25g te ista sadrži 2 kalorije )
  • ne sadrži gluten ni laktozu
  • pogodan je za sve površine i ne lijepi se
  • pogodan je u hladnoj hrani, ali i za pečenje, kuhanje i grilanje
  • pogodan je za vegane i vegetarijance

MASLINOVO ULJE u spreju


Maslinovo ulje u spreju ne sadrži gotovo nikakve masti, kalorije ni kolesterol u preporučenoj dozi serviranja. 100% je vegansko, bez glutena i laktoze i zato je pogodan i za ljude s različitim intolerancijama na hranu. Možete ga koristiti za hladnu hranu odnosno u salatama, dresinzima, namazima i umacima, ali i za raznu pečenu hranu. Štoviše, ne lijepi se i odgovara svim površinama.

CEJLONSKI CIMET ORGANSKI 40 gr


Cejlonski cimet je aromatični začin koji se koristi u mnogim svjetskim kuhinjama a naročito je poznat u ayurvedi. Dobiva se iz kore zimzelenog drveta cimetovca (Cinnamomum verum) i to guljenjem i sušenjem unutrašnjeg sloja kora mladih grana.

  • Organski cejlonski cimet u prahu upotpunjuje praznične i sve ostale deserte kao što su pite i štrudle, kolači, biskviti, voćne salate i kompoti. Dodavanjem cejlonskog cimeta u žitne kaše ili mueslije dobivate mirisan i ukusan doručak, a izvrstan je u napitcima poput kafe, čaja, likera i vrućeg kakaa.
  • Diljem svijeta je cimet među omiljenim začinima: u Meksiku se koristi u pripremi čokolade, na Bliskom istoku dodaje se čak u slana jela, a u Sjedinjenim Američkim Državama njime se obogaćuje okus proizvoda od žitarica; hljeba, peciva i dvopeka.

Pirov kreker 100 g


Pirovi  krekeri su  jednostavan i brz obrok, a zbog svoje jednostavne pripreme nude obilje ideja za pripremu obroka.

S pirovim krekerima možete napraviti ukusne sendviče ili slatki desert.

Pirovo brašno bijelo 1000 gr

Pirovo integralno 1000 gr

ZACIN BEZ SOLI

Začin bez soli 500 gr

Kokosovo ulje u spreju

Šećer kokosovog cvijeta 500 gr

Brašno od Kestena 350 gr

PROGRAM ZDRAVE HRANE

Zdrava hrana- zdravi Vi


Pravilna prehrana jedan je od najvažnijih čimbenika i preduvjet za normalno funkcionisanje organizma. Ona utiče na naš rast i razvoj , fizičku i radnu sposobnost, obrambene mehanizme organizma i intelektualne funkcije.

Svaki čovjek može da napravi korisne promjene da bi poprаvio svoje zdrаvlje. Pravilnom ishranom pomoći ćete Vašem organizmu da lakše i brže radi, a tako ćete se osjećati bolje, imat ćete više energije i bit ćete produktivniji, a na taj način ulažete u budućnost.

Zdrаvа ishrаnа – Ishrаnа koja je siromаšnа zаsićenim mаstimа i holesterolom, а bogаtа žitаricаmа, voćem i povrćem, povoljnа je zа cijeli organizam, srce i cirkulаciju, debelo crijevo i kosti; smаnjuje rizik od bolesti srcа, rаkа debelog crijevа i osteoporoze.

Pravilnom ishranom, unoseći u organizam dovoljno hranljivih materija, jačate Vaš imunološki sistem, žene regulišu menstrualni ciklus, pa je i time smanjena mogućnost da se dovedete do iscrpljenosti. Konačno, nećete biti razdražljivi, imaćete dovoljno energije i bolji seksualni život! Bićete sretni! Zdrava hrana- zdravi Vi.

Vaš Gabbiano company