PEPTO SODA

PEPTO SODA

neutralisanje hlorovodonične kiseline u želucu


DJELOVANJE:

Pepto Soda je jedinstveni dodatak ishrani u vidu šumećih tableta čiji je aktivni sastojak soda bikarbona i koristi se za neutralisanje hlorovodonične kiseline u želucu. Pepto Soda doprinosi smanjenju gorušice, otklanjanju bola i drugih tegoba koji prate prekomjerno lučenje želudačne kiseline.

NAČIN UPOTREBE:

Preporučuje se uzimanje 1-2 tablete dnevno, 1-2 h nakon jela ili po potrebi. Tabletu rastvoriti u čaši sa 100 ml vode.

NAPOMENA:

Preparat se ne preporučuje osobama koje imaju visok krvni pritisak, kardiovaskularna ili oboljenja bubrega, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. U slučaju predoziranja ili pojave preosetljivosti na bilo koji sastojak, potrebno je prekinuti uzimanje i odmah potražiti pomoć lekara. Primjena preparata kod dece, trudnica i dojilja zahtjeva poseban oprez i isključivo uz preporuku i pod nadzorom lekara. Ne preporučuje se primjena duže od 2 nedelje, osim po savjetu lekara. Prekomjerna upotreba proizvoda može da izazove laksativni efekat. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti!

SASTOJCI (INCI):

natrijum-bikarbonat 1940 mg / 1 šumećoj tableti ; regulator kiselosti – limunska kiselina; sredstvo za povećanje zapremine – sorbitol u prahu; sredstvo protiv zgrudvavanja – polietilenglikol 6000; zaslađivač – natrijum-ciklamat; aroma limuna.