Neuronal

Kapsule Neuronal®

Posebni neurotropni sastojci, jedinstvena kombinacija nukleotida i vitamina


Neuronal® kapsule su dijetetska hrana, dodatak prehrani. Neuronal® sadržava posebne neurotropne sastojke, jedinstvenu kombinaciju nukleotida i vitamina. Pridonose normalnom radu živčanog sustava. Kombinacija sastojaka u Neuronalu® odabrana je na osnovi pozitivnih rezultata istraživanja. U slučaju oštećenja živaca povećana je potreba za određenim hranjivim tvarima i građevnim blokovima koji poboljšavaju proces oporavka oštećenih živaca. Boli uzrokovane oštećenjem živaca kralježnice tipične su: lumbago, išijas, hernija diska,bol u leđima, vratu, rukama,ramenima i nakon operativnih zahvata na kralježnici.

Neuronal sadrži jedinstvenu kombinaciju nukleotida i vitamina NFCR-6 : folna kiselina, cijanokobalamin, tiamin, niacin-nikotinamid i piridoksin.

Oštećenja živaca mogu biti uzrokovana fizičkom ozljedom ili zbog nedostatka esencijalnih građevnih blokova živčanog tkiva. Dakle, rad živaca je ograničen, a ponekad čak i potpuno onemogućen. U slučaju oštećenja živaca povećana je potreba za određenim hranjivim tvarima ili blokovima. Nukleotid je hranjiva tvar za obnovu oštečenih stanica. Oštećene živčane strukture se mogu vrlo brzo obnoviti. Obnavljanje se postiže rastom aksona (neuriti – duge izrasline živčanih stanica, primarni vodiči živčanog sustava), koji stabilizira stanične membrane živčanih stanica i povećava proizvodnju acetilkolina. Tiamin pridonosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Zalihe ovog vitamina u tijelu su relativno male te je potrebno voditi računa o njegovoj količini u našem organizmu. Višak tiamina se izlučuje u urinu.

Neuronal® kapsule su dijetetska hrana, dodatak prehran

    • Sadržava posebne neurotropne sastojke jedinstvenu kombinaciju nukleotida i vitamina
    • Kombinacija sastojaka u Neuronalu® odabrana je na osnovi pozitivnih rezultata istraživanja
    • Pomaže kod: lumbago, išijas, hernija diska, bol u leđima, vratu, rukama, ramenima i nakon operativnih zahvata na kralježnici

Niacin (nikotinamid) je jedan od najvažnijih vitamina B-kompleksa. Doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Piridoksin, moramo, kao i druge vitamine B kompleksa, redovito obnavljati u našem organizmu. Pridonosi normalnom funkcioniranju živčanog i imunološkog sustava i normalnoj sintezi cisteina. Folnu kiselinu organizam ne može sam sintetizirati, pa se mora dobiti iz hrane. Ona ima ulogu u diobi stanica, a doprinosi normalnoj sintezi amino kiselina. Cijanokobalamin ima ulogu u diobi stanica i doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Neuronal ne sadrži sol, gluten, kvasac, soju , mliječne proizvode i konzervanse. Neuronal nema poznatih nuspojava

Bolovi u lumbalnom dijelu kralježnice su najčešći bolovi kralježnice (sindrom lumbalne kralježnice). Najčešći uzroci boli su uganuća, pritisak na živčanim vlaknima, deformacije kralježaka i dijelova kralježnične moždine. Bol u lumbalnom predjelu je bol koja se širi na noge ili na područje između lopatica. Uzrok je najčešće starost i trošenje kralježnice. Kod mladih ljudi uzrok može biti prebrzi rast.

Išijas uzrokuje upala korijena živaca i to zbog izravnog pritiska na korjene živaca L5 i S, sužavanja lumbalnog kanala i hernije diska. Ispupčenje intervertebralnog diska (hernija diska) znači da je dio degenerativnog intervertebralnog diska hrskavice skliznuo sa svog položaja i naparavio pritisak na leđnu moždinu ili korijen živca. Bolovi u vratnom djelu kralježnice (cervikalni vratni sindrom) su osim bolova u lumbalnom dijelu kralježnice nesumnjivo jedna od najčešćih bolnih sindroma. Najčešći uzrok tih bolesti su degenerativne promjene vratne kralježnice. Sindromi kralježnice, neuralgija, polineuropatija su bolesti koje su povezane s ozljedama perifernog živčanog sustava. Oštećenja živaca su učestala jer živčani sustav je posebno osjetljiv na vanjske utjecaje.

Rezultati studija Već 2003. godine, jedno je istraživanje pokazalo da je davanje određenog nukleotida u bolesnika s akutnim lumbagom dovelo do ubrzanog smanjivanja boli. U nasumce odabranih bolesnika, placebo-kontrolirana i dvostruko slijepa studija u nekoliko medicinskih ustanova uključivala je 80 ispitanika u dobi između 20 i 55 godina s klinički dijagnosticiranim akutnim lumbagom (intenzitet boli mjeren VAS) koji nije smio trajati dulje od tri dana. Glavni ciljani kriterij studije bila je promjena u kretanju akutnih bolova zbog infuzije specifičnog nukleotida, u usporedbi s početnom i kontrolnom skupinom, korištenjem vizualne analogne ljestvice (VAS). Nakon 24 sata pri prvoj infuziji specifičnog nukleotida uočeno je značajno veće smanjenje boli kod kretanja u skupini koja je uzimala aktivnu tvar (specifični nukleotid) u odnosu na placebo skupinu. Slični rezultati su objavljeni 2008 godine.

Rezultati pokazuju, ako se koristi nukleotid u kombinaciji sa vitaminima B skupine smanjuje se intenzitet boli i poboljšava kvaliteta života i opće zdravstveno stanje u bolesnika nakon operacije intervertebralnog diska (discektomija). U ovoj studiji, koja je uključivala 123 bolesnika u dobi od 18 do 75 godina, nakon operacije imalo je bolno i ograničeno kretanje. Pacijenti su uz standardne terapije dobili dnevno jednu kapsulu od kombiniranog pripravka koji sadrži nukleotid u kombinaciji s B vitaminima. Pacijenti iz kontrolne skupine primili su samo standardnu terapiju, kao što su fizikalna terapija(grijanje, hlađenje kupelj, masažna terapija s magnetskim poljem…..). Na kraju razdoblja promatranja, intenzitet boli kod pokusne skupine smanjena je za 91%, a u kontrolnoj skupini za 63%. Kvaliteta života svih sudionika na početku studije je značajno smanjena (62,5-64 od 78 bodova), terapija značajno poboljšava: eksperimentalnu skupinu na 23 boda, a kontrolnu skupinu na samo 40 bodova. Klinički gledano, “znatno poboljšanje“ je postignuto u 89% bolesnika liječenih kombinacijom a kontrolnoj skupini samo 40% pacijenata. Mišljenja pacijenata i liječnika o tome se podudaraju.