Magnesium chloride gel

Oxsilver


Magnesium chloride gel

Magnezijum (Mg) - mineral podmlađivanja


Magnezijum ( u daljem tekstu Mg ) je sve manje zastupljen u hrani zbog korištenja vještačkih đubriva i pesticida, time se uništava prirodni sastav zemljišta lišavajući nas mnogih esencijalnih minerala. Savremena hrana je rafinisana, čak do 99% Mg biva uklonjeno iz hrane. Nažalost, čak i oni medju nama koji pokušavaju da slijede dobro izbalansiranu ishranu verovatno imaju manjak ovog minerala. Deficit Mg je jedan od najčešćih problema u industrijalizovanoj ishrani čovjeka.

Oralni unos Mg manje je pogodan zbog laksativnog efekta i opterećenja bubrega i jetre tako da je najbezbjedniji i najlakši način transdermalno unošenje (apsorpcijom kroz kožu) . To je brz i pogodan način za snabdijevanje tkiva i ćelija visokim dozama Mg u najprihvatljivijem obliku za naše zdravlje.

Mg je mineral podmlađivanja. Sa starenjem se smanjuje sposobnost apsorpcije. Degeneraciju karakteriše akumulacija kalcijuma i gubitak Mg u ćelijama. Naši organi i tkiva kalcifikuju i akumuliraju kalcijum u tijelu što dovodi do preranog starenja.

Mg poboljšava gustinu kostiju i smanjuje rizik od osteoporoze, smanjuje fizičku iscrpljenost i stres. Čak i blagi nedostatak Mg može izazvati manjak serotonina i izazvati depresiju, nervozu, agresivnost.

Mg ima umirujuće dejstvo na nervni sistem, pomaže kod nesanice, anksioznosti, razdražljivosti, glavobolje, konvulzija.

Kod žena koje pate od PMS napetosti pronadjeno je da imaju nizak nivo Mg.  Takođe pomaže da se izgladi tranzicija za žene u menopauzi. Mg održava kožu elastičnom, ublažava znake starosti, smanjuje upale i povećava hidrataciju ćelija kože. Odličan je dezodorans sa dodatnom prednošću da brzo prodire transdermalno u organizam.

MAGNESIUM OIL SENZITIVE

Magnezijum (Mg) - 200 ML


Magnesium Oil Senzitive namjenjen je osobama sa osjetljivom kožom,djeci trudnicama i svima koji žele na konforan nacin da unesu Magnezijum u svoje tijelo.Namjena: Olakšava tegobe kod ukocenih zglobova i grcenja mišica.Ublažava bol u vratu,leđima,ekstremitetima. Pomaže kod migrene,glavobolje,nesanice sportskih povreda.Pospješuje oporavak kose,noktiju i hidrataciju kože. Pogodan za masažu cijelog tijela

DMSO 33%

Dimetilsulfoksid (DMSO) je prirodna vodotopiva tečnost, organska emulzija farmaceutske čistoće. To je bezbojna nesintetisana tečnost ekstrahovana i dobijena preradom sokova iz celuloznog drveta, kao takav on nije lijek i ne može se registrovati kao lijek. DMSO se u prirodi javlja u tragovima u biljkama, svježoj vodi, u okeanima i u kiši.

MAGNESIUM EPSOM SOLI GEL

Mnogi potencijalni korisnici Epsom soli jednostavno nemaju vremena da se banjaju u kadi ili imaju tuš kabinu i uskraćeni su za blagodeti epsom kupki, ali mogu da koriste Epsom soli gel kao konforni način za snažnu detoksikaciju organizma.

MAGNESIUM EPSOM SOLI

Dokazano je da epsom kupka pouzdano oslobađa od stresa. Mogu popustiti grčevi u mišićima i smanjiti bol izazvan zapaljenjima. Hranljive materije se bolje apsorbuju uz prisustvo ovog važnog minerala. Nemojte koristiti epsom sonu kupku ako imate hipotenziju (nizak krvni pritisak) ili mijasteniju gravis.