BIO HOPI svijeće

BIO HOPI svijeće

Terapeutske i duhovne svrhe


Pleme Hopi indijanaca ostavilo je iza sebe svoje predivne svijeće, ili tuljke, koje su koristili ne samo u terapeutske, nego i u duhovne svrhe. O podrijetlu tih svijeća ne zna se puno, ali pretpostavlja se da su ih koristili ne samo Hopi indijanci, nego i mnogi drugi narodi svijeta. Gdje god se pojave alternativni liječnici sa Hopi svijećama, čuju se komentari poput „i moja je baka to koristila“.

Dokazi o korištenju svijeća pronađeni su u Sibiru, Egiptu, Europi i Americi. Poznato je da Hopi svijeće djeluju ne samo na fizičkoj, nego suptilnoj i duhovnoj razini. Na primjer, kod nekih naroda svijeće su se koristile u svrhu pročišćenja i duhovne inicijacije.

Glavni uzrok impotencije su loša cirkulacija i oslabljen protok krvi kroz penis – često kao rezultat arterioskleroze, otvrdnjavanja arterija. Za jednog od četiri muškarca od 50 godina, a i za neke mnogo mlađe muškarce- održiva erkcija može da bude nedostižna.

Bioenergetičari svjedoče o tome, da svijeće oslobađaju blokade u organizmu i uspostavljaju normalan protok energije. Na fizičkoj razini, plamen goruće svijeće stvara lagani vakuum i vitalnu toplinu, koja nježno masira uho i stimulira prirodan proces čišćenja uha od cerumena.

Pretpostavlja se da svijeća također djeluje na rad sinusa i stimulira akupunkturne točke uha. Tretman sa svijećama je vrlo opuštajući, i zbog toga se može koristiti kod nesanice, glavobolje, stresa i u svrhu meditacije. Tretman traje 10-15 minuta, ali njegov učinak traje i do 24 sata, tokom kojih se uho oslobađa naslaga cerumena i uspostavlja se normalan protok energije.Bio Hopi svijeće se mogu koristiti kod mnogih zdravstvenih problema, na primjer, začepljenja uha, prehlade i gripe, sinusitisa, rinitisa, glavobolja, šumova u uhu.

Uho je nježan i nezamjenjiv instrument, koji je odgovoran za raspoznavanje i sakupljanje zvukova i prenosa zvučnog signala u mozak. Uši nam također pomažu u održavanju ravnoteže. Najosjetljiviji dijelovi uha su zaštićeni strukturom glave. U ušima se stvara vosak, koji štititi uho od prašine i prljavštine. Kada se vosak premješta iz uha, sa sobom odnosi čestice prašine i prljavštinu.

Stari ljudi su znali govoriti: “Ne guraj u uho ništa manje od svog lakta”. I nisu bili daleko od istine. Liječnici kažu, da uho možete čistiti sa prstom, omotanim vlažnom krpom. Ovo je bezopasan način čišćenja uha.Na žalost, štapići za čišćenje uha, koje koriste većina ljudi, prave više štete, nego koristi. Mnogi se liječnici slažu s tim, da se “baby štapići” ne trebaju koristiti u ovu svrhu.

Pročitajte, što piše o tome doktor Vinko Borčić, specijalist-otorinolaringolog:

“Vjerujem da su mnogi od nas barem jednom iskusili neugodan osjećaj nagluhosti, punoće i nelagode u uhu, šum, a ponekad i vrtoglavicu, obično poslije kupanja ili pokušaja da svrbež u uhu olakšaju uporabom tzv. vatiranih “baby štapića”. Uzrok ovoj pojavi je cerumen ili, kako se još često naziva, ušni vosak, smola… Problemi obično nastaju prilikom nestručnog pokušaja odstranjenja cerumena iz uha. Na prvom mjestu pogrešnih postupaka je pokušaj samopomoći pamučnim “baby štapićem”.Kako ovakvi pokušaji obično ne urode plodom, a osjećaj svrbeža i nagluhosti se pojačava, korisnik postaje sve agresivniji, štapić ulazi sve dublje u zvukovod pa dolazi do utiskivanja cerumena dublje u zvukovod ili do boli zbog povrede kože zvukovoda.

Koža je u dubljim dijelovima zvukovoda jako tanka i stoga osjetljiva na ovakve manipulacije koje je mogu povrijediti uzrokujući bol, a uho čine osjetljivim na bakterijske i/ili mikotičke infekcije. Nisu rijetke ni povrede bubnjića štapićem, pogotovo u djece ili otkidanje dijelova štapića i zaostajanje u zvukovodu.

Postavlja se pitanje kako ćete pomoći sebi i bliskim osobama u obitelji, a da ne uzrokujete dodatnu neugodu zbog začepljenja zvukovoda ili pak izbjegnete dugo čekanje u ordinaciji vašeg liječnika?

Jedan od veoma starih i provjerenih postupaka je higijena tj. čišćenje zvukovoda uporabom gorućeg tuljca, što zbog uporabe vatre predstavlja i svojevrstan kuriozitet.

Tuljac od papira ili drugog ekološkog materijala, obložen pčelinjim voskom obogaćenim propolisom, postavi se užim krajem na početak zvukovoda.

Suprotni kraj tuljca se zapali, a toplina i podtlak (princip osmoze) koji pri tome nastaju razmekšat će i izvući cerumen iz zvukovoda i riješiti vas nelagode.

Radi se o potpuno bezopasnom i vrlo učinkovitom postupku.”